This site uses cookies, but we’ll get out of your hair and assume you’re okay with that.

Charred House

House Extension, Exeter

  • The Brief

    Barc were appointed to design a rear extension to an existing home on a tricky, sloping site. The client asked for a new kitchen, dining and living space, that gave them space to all be together as a family and connected them to their garden and the distant views to the river.

  • The Work

    We worked with the client to develop a proposal which incorporated a large open plan kitchen, dining and living space at the heart of the home, connected to the garden via a new stepped exterior terrace. The level transition between inside and out enables a seamless crossover between the spaces, while a focus on using a similar palette of natural materials in both the garden and interior space provides a visual and sensory connection between the two. Sustainable charred larch timber cladding was used as an external finish to the extension, which benefits from a natural protection from weathering while also providing a contemporary appearance.

  • The Client

    “We had the best experience in working with Barc. The team were great listeners and really took the time to understand our space and what we needed as a family. The designs challenged and surprised us and the team struck a perfect blend of listening to feedback but gently guiding us where needed.We have ended up with a space beyond our dreams, that supports and enables our family life and will work for us long-term in what we see as our forever home. Each day I cannot believe that it’s our house. Would work with them again in a heartbeat”
Back to our Work

More of our Extensions & Alterations projects: